Materialul nețesut Bemliese™ a fost certificat durabil de către TÜV AUSTRIA și este biodegradabil în apele marine.

Produsă de Asahi Kasei, nețesuta Bemliese™ este realizată din bumbac linter, și poate fi utilizată pentru o gamă variată de produse de unică folosință, de la măști cosmetice faciale, aplicații igienice și sterilizare medicală, până la echipamente de curățare pentru mașini și laboratoare de înaltă precizie.

Asahi Kasei este prima companie care a dezvoltat un proces propriu de tratare a acestei fibre pentru a produce materiale care pot fi integrate într-o gamă diversă de produse.

Linter a fost inițial un deșeu pre-consum al procesului tradițional de recoltare a bumbacului, care acum poate fi transformat într-un material util. TÜV AUSTRIA Belgium NV a recunoscut biodegradabilitatea materialului în apă și a certificat Bemliese™ drept „OK biodegradable MARINE”.

Materialul obținuse deja înainte certificări pentru compost industrial, compost pentru casă și biodegradabilitatea solului de către TÜV AUSTRIA Belgia.

Potrivit pentru multe aplicații

Pe lângă faptul că este sustenabil, Bemliese™ are proprietăți unice care îl fac util în diferite industrii. Când este uscat, materialul nu zgârie sau deteriorează suprafețele pe care le atinge, ceea ce îl face util pentru curățarea echipamentelor industriale, de laborator sau medicale. De asemenea, are o rată de absorbție mai mare decât bumbacul clasic sau alte materiale.

Măștile faciale din Bemliese™ și-au găsit deja susținători pe piețele asiatice, dar și în rândul unor companii de cosmetice precum L’Oréal și KOSÉ Group.

Asahi Kasei intenționează să se extindă cu produsul pe piața Nord-Americană și țintește și Europa.

„Certificatul „OK biodegradabil MARINE” va contribui la creșterea gradului de conștientizare față de aspectele ecologice ale materialelor realizate din celuloză regenerată, în special în ceea ce privește microplastele marine. În plus, UE a interzis recent plasticul de unică folosință. Acest lucru deschide noi oportunități pentru materialele din fibre pe bază de celuloză, care nu sunt cuprinse în această interdicție”, spune Koichi Yamashita, șef de vânzări la Bemliese™, Performance Products SBU la Asahi Kasei.