Manifattura Italiana Cucirini, important producător de fire pentru modă și îmbrăcăminte la nivel internațional, a început să-și reducă impactul asupra mediului acum mulți ani. Compania cu o experiență de 100 de ani în industria textilă, a decis acum să-și asume un rol și mai incisiv în privința sustenabilității.

Astfel, în 2018 și-a reînnoit utilajele cu tehnologii de vârf, reușind astfel să reducă consumul de apă cu 50% în fazele de vopsire și cu 35% din energie consum; un alt aspect important se referă la purificarea apei care are loc printr-un purificator modernizat și mărit care permite purificarea apei până la aproape toate (- 98,5%) din substanțele poluante.

Sistemul fotovoltaic plasat pe acoperișul sediului companiei și reînnoit periodic, participă la producția de energie curată, ceea ce a permis reducerea remarcabilă a emisiilor de CO2 în atmosferă cu peste 860 de tone în ultimii 15 ani, egal cu plantarea a peste 2.200 de copaci.

În plus, compania italiană, care a pus mereu accent pe inovație, a decis să reducă din ce în ce mai mult deșeurile, orientându-se către o abordare mai durabilă. Linia GRS a fost proiectată în conformitate cu această viziune și constă din fire de poliester reciclate, realizate 100% din materiale de ambalare post-consum. Această gamă de produse, care va fi în curând disponibilă în stoc în depozitul MIC, a obținut certificarea Global Recycle Standard emisă de ICEA, un organism care verifică trasabilitatea materiilor prime și proceselor reciclate de-a lungul întregului lanț de aprovizionare. Gama GRS cuprinde mai multe produse, fiecare dedicate anumitor tipuri de confecții, tricotaje, încălțăminte și chiar mobilă.

Cartela de culori cuprinde 450 de nuanțe cromatice. Gama GRS se alătură altor produse cu impact redus asupra mediului, precum ațele Bio-Cotton, din bumbac organic certificat GOTS și LEAF, nylon cu biodegradabilitate accelerată, care se degradează în doar cinci ani în locul celor câteva decade precum se întâmplă în celelalte cazuri.