Devan, companie din industria chimiei specializată în finisaje textile durabile și funcționale, a colaborat cu Jeanologia, cunoscută pentru tehnologiile de finisare pentru textile, pentru a reduce consumul suplimentar de apă în timpul aplicării antimicrobiene BI-OME® și R-Vital®.

Cu o atenție sporită la schimbările climatice și la limitarea consumului excesiv de apă în producția de textile, Devan și Jeanologia au lucrat împreună pentru a evalua aplicarea finisajelor Devan pe articole de îmbrăcăminte prin tehnologia patentată e-Flow.

Cu ajutorul acesteia se poate realiza un număr considerabil de efecte de finisare de înaltă calitate, folosing cantități minime de apă și descărcare zero. Tehnologia folosește micronizarea și nebulizarea pentru a înlocui procesul tradițional de abraziune și a oferi chimie de performanță folosind nano-bule în loc de apă. Reduce costul aplicării, economisește cantitatea de apă utilizată și garantează faptul că volumul corect de substanțe chimice rămân în îmbrăcăminte și nu în apă.

e-Flow se potrivește pentru fiecare mașină de spălat industrială, fapt ce le permite fabricilor și mărcilor să aplice tehnologiile Devan într-un mod mai durabil decât utilizând echipamentele tradiționale, chiar și pentru producții mai mici și direct pe articole de îmbrăcăminte.

„Cum producția globală de textile utilizează 4% din cantitatea globală de apă dulce, la Devan venim permanent cu soluții mai durabile”, spune dr. Vanessa Daelman, CTO Devan. „Suntem încântați că am lucrat împreună cu Jeanologia și că aceste tehnologii pot fi aplicate pe articole de îmbrăcăminte sau țesături precum denimul, păstrându-și funcționalitatea completă. Această metodă de aplicare permite, de asemenea, tratarea post-îmbrăcăminte cu finisajele noastre, de exemplu un tratament antimicrobian pe îmbrăcăminte deja finisată, care va fi din ce în ce mai important într-o lume textilă mai circulară, în care reutilizarea joacă un rol important ”, conchide dr. Daelman.