Adient Trim Ploiești, fabrică specializată în producția de tapițerii auto, a oferit angajaților săi o creștere salarială de 14% în anul 2023. Mărirea a fost acordată în două tranșe, în lunile ianuarie și mai, potrivit unei informări pentru presă.

„Motivarea angajaților și nivelul salariilor sunt factori esențiali în obținerea unor rezultate bune. În prima parte a anului 2023 am obținut rezultate pozitive datorită acestor factori, iar creșterile salariale semnificative acordate sunt un mod prin care am dorit să ne arătăm recunoștința față de munca depusă de angajații noștri”, a declarat Adrian Diță, directorul fabricii din Ploiești.

Pentru a asigura stabilitatea și veniturile angajaților, Adient Trim a luat măsuri pentru a-și menține competitivitatea pe termen lung. În acest sens, pe lângă creșterile salariale oferite în anul 2023, angajații au beneficiat de tichetele de masă, a căror valoare a ajuns la 30 de lei/zi, primele de Paște, vară și iarnă au fost majorate, iar primele de rezultate, de 8 martie și de loialitate sunt menținute și în 2023. 

Fabrica le oferă angajaților, încă din prima lună după angajare, o perioadă plătită de instruire și adaptare la locul de muncă. Potrivit companiei, orele suplimentare se plătesc cu 200%, iar angajații beneficiază și de spor pentru orele de noapte și de weekend. Beneficiile personalizate includ transport gratuit pe cele peste 20 de rute ale companiei, acces la 500 de vouchere de vacanță (în valoare de 1.000 lei) și cantină la sediul fabricii.

Compania este prezentă în România din anul 2000, are peste 5.800 de angajați și cinci unități de producție: Jimbolia (armături metalice și mecanisme), Craiova (scaune auto pentru Ford), Poiana Lacului (spumă poliuretanică), Ploiești (tapițerii) și Pitești (tapițerii).