Brandul francez Pierre Cardin și Ahlers, beneficiarul licenței pentru Germania, riscă o amendă din partea Comisiei Europene, după ce o investigație preliminară a arătat că cele două companii ar fi încălcat regulile UE privind concurența, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Comisia este îngrijorată de faptul că Pierre Cardin și Ahlers au semnat mai multe acorduri anticoncurențiale de peste un deceniu și s-au coordonat pentru a restrânge capacitatea altor licențiați Pierre Cardin și a clienților acestora de a vinde îmbrăcăminte cu licență Pierre Cardin, atât offline, cât și online.

Dacă Pierre Cardin și Ahlers sunt într-adevăr găsiți vinovați de încălcarea regulilor de concurență ale Comisiei Europene, părțile pot fi amendate cu până la 10% din cifra de afaceri anuală la nivel mondial. Cu toate acestea, nu este clar când se va încheia ancheta.

„Consumatorii din UE ar trebui să poată găsi cele mai bune oferte. Suntem îngrijorați de faptul că practicile de licențiere și distribuție ale lui Pierre Cardin și Ahlers, cel mai mare beneficiar al licenței la nivel european, au împiedicat consumatorii să beneficieze de prețuri mai mici și de o ofertă mai largă de îmbrăcăminte”, a declarat Margrethe Vestager, de la Comisia Europeană, într-un comunicat.

Foto: Pierre Cardin TR Facebook