Deco Days, eveniment dedicat designului de interior, organizat de furnizorul de perdele și draperii Mendola Fabrics, va avea loc anul acesta între 7 și 10 septembrie, în Foaierul Sălii Polivalente din Cluj-Napoca. 

Cu o investiție totală de peste 100.000 euro, organizatorii mizează la cea de-a 8 ediție pe un public ce va depăși 3.500 de persoane, în creștere cu 20% față de anul trecut, 300 designeri și 40 business-uri de profil expozante.  

Mendola Fabrics, business-ul clujean de textile pentru draperii și perdele, a inițiat Deco Days în urmă cu șapte ani ca un eveniment dedicat exclusiv partenerilor săi de business. 

Anul acesta, Deco Days va găzdui un nou periplu de concepte de amenajare, activităţi de brand, spaţii experienţiale complexe, workshop-uri și paneluri de discuţii.

”Pentru ediția din această toamnă, dedicată în egală măsură publicului final cât și business-urilor, am pregătit un spațiu expozițional care depășește 2.500 mp, în care 40 de branduri din domenii precum corpuri de iluminat, mobilier, flooring, sau decorațiuni vor interacționa cu comunitatea și publicul de design interior”, declară Ioan Pintea, Director Adjunct Mendola Fabrics. 

O altă componentă a ediției Deco Days de anul acesta este spațiul dedicat creatorilor de obiecte pentru designul de interior, care va reuni creațiile unor designeri români de obiect  printre care Arcasha Design, Artea sau Cicaro Design Studio. 

În ceea ce privește prezentările și workshop-urile care vor adresa cele mai noi tendințe și bune practici în designul de interior, acestea vor fi susținute anul acesta de invitați precum Camilla Bellini (designer de interior și de produs & design blogger din Italia), Ileana Răducanu (OhDa! Design), Cosmin Todor (Arhitect & Designer de Obiect), Sebastian Mândroiu (Arhitect), Victor Grosu (Business & Designer de interior), Anda Zota (redactor șef Igloo), Paul Tătar (Designer de interior 3D) și cu implicarea Dizainar, Intento Studio, Igloo, UAD, Sinaps Media.

Dintre expozanții de anul acesta se numără, pe lângă Mendola Fabrics, Nobila Casa, Narativo, Global Design, Salice, Trend Furniture, Enipau și alții.