Decathlon a achiziționat Bergfreunde, retailer online specializat în sporturi montane, alpinism și echipamente outdoor. Contractul de cumpărare, care a fost semnat la 24 noiembrie, așteaptă în prezent aprobarea autorităților de reglementare. Valoarea tranzacției nu a fost anunțată.

Bergfreunde a fost înființat în Germania în 2006 și are o prezență puternică în 11 țări europene: Germania, Austria, Elveția, Danemarca, Franța, Finlanda, Italia, Țările de Jos, Spania, Suedia, Regatul Unit. În plus, Bergfreunde operează o platformă europeană de comerț electronic.

Pentru Decathlon, Bergfreunde reprezintă o oportunitate de conectare la noi clienți din segmentul de piață outdoor-premium, prin intermediul unui model de afaceri digital, precum și de extindere a prezenței pe mai multe piețe importante din Europa.

După încheierea tranzacției, Bergfreunde va rămâne o filială autonomă și independentă, care va funcționa sub marca Bergfreunde, modelul lor de afaceri actual rămânând neschimbat. Conducerea Bergfreunde își va păstra funcțiile actuale, a anunțat Decathlon.

„Cu o prezență puternică pe mai multe piețe europene, inclusiv în Germania, cea mai mare piață outdoor din Europa, Bergfreunde va completa ecosistemul nostru, alături de Alltricks”, a declarat Barbara Martin Coppola, Directorul general al Decathlon.

Decathlon este cel mai mare retailer de articole de sport din lume, cu peste 1.700 de magazine în peste 70 de țări și cu un model de afaceri integrat.

Bergfreunde GmbH este un retailer online specializat în sporturi montane, alpinism și echipamente pentru activități în aer liber. Gama Bergfreunde cuprinde 40.000 de articole de la peste 900 de mărci.