Producătorul de îmbrăcăminte Pandora Prod din Focşani, deținut de Dorel Simiz, a preluat cei 350 de salariaţi ai Roşca Conf din acelaşi oraş, precum și o parte din utilaje „pentru a face faţă cererii”, arată Ziarul Financiar.

„Am preluat cei peste 350 de salariaţi ai Roşca Conf, astfel că am ajuns la circa 1.200 de oameni. Am luat această decizie pentru că aveam nevoie de personal pentru a onora comenzile“, declară Dorel Simiz, acţionarul Pandora Prod pentru Ziarul Financiar. Acordul între părţi a vizat şi o parte din utilaje, dar nu şi fabrica în sine, a mai precizat antreprenorul.

Pandora Prod lucrează pentru unii dintre cei mai mari retaileri din lume, și are două unități de producție: cea principală, din Focșani, care încorporează sediul central și produce în principal îmbrăcăminte exterioară pentru femei și bărbați. O a doua unitate este la Tecuci, cu același specific manufacturier. În total, acestea au o capacitate de 70.000 de articole pe lună. 

Printre clienţi se numără branduri premium şi de lux precum Ted Baker, COS (parte a grupului H&M), Hugo Boss, Comptoir de Cotonniers, Massimo Dutti și alții. După cum declară Dorel Simiz, anul trecut rezultatele au fost în creștere cu circa 20% a cifrei de afaceri. 

În 2022, potrivit datelor publice, businessul a depăşit 216 milioane de lei, o creștere de 31% față de 2021, iar profiturile au ajuns la 8,9 milioane de lei, în creștere cu 26% față de 2021. La finalul anului 2022, compania avea în jur de 600 de angajați. 

Prin comparație, afacerile Roşca Conf au ajuns la circa 20 milioane de lei în 2022, o creștere de 23% față de 2021, în timp ce numărul de angajați era de 426. Compania este deținută de familia Roșca, iar numărul de angajați s-a înjumătățit față de acum zece ani.

Credit foto: Pandora Prod