Primăvara a învins, în sfârșit! După lupta cu nămeții din martie, ne bucurăm să privim albastrul cerului senin și să ne încărcăm sufletele de speranță și încredere într-un viitor mai bun…

Pentru ediția de aprilie vă propunem un cover story extrem de interesant, o călătorie prin lume privită prin ochii managerului IB Cargo, Cătălin Putineanu. Businessul pe care îl conduce a împlinit zece ani de activitate, ajungând la 82 de angajați și 25 de milioane de euro cifră de afaceri. IB Cargo transportă modă și textile pe uscat, pe mare și prin aer, din toate colțurile lumii în România și viceversa. De vreun an a lansat și serviciul intermodal, o combinație rail+truck, pentru cei care au nevoie să le ajungă marfa din Asia mai repede, iar în prezent lucrează la dezvoltarea unei aplicații pentru transporturile rutiere interne. Compania sa lucrează cu producători de fashion cu tradiție din România, dar și cu retaileri online de categorie grea, precum Amazon.

Discutăm în acest număr și cu Alexandra Popescu York, designer care a dat Bucureștiul pe New York și care militează pentru art fashion, în loc de fast fashion. Absolventă de Tonitza, Alexandra este un artist adevărat și complex, o obișnuită a Couture Fashion Week, care pe lângă modă și pictură își găsește timp să militeze și pentru cultura românească în Statele Unite.

De la HT Print aflăm care sunt provocările și oportunitățile unei piețe în pline dezvoltare, iar de la Marthi Bela, specialist în implementarea sistemelor ERP/MES/SFC, de ce este important să măsurăm eficiența operatorilor din fabricile de confecții.

Încheiem cu două porții consistente de modă, trecând prin tendințele fashion week-urilor de la Milano și Paris, nu înainte de a vă dori tuturor Paște fericit!