Soluții SMART pentru industria textilă și de fashion. PrintCenter.ro și Gemini CAD Systems lansează un nou concept inovator la Sibiu

Sibiu, Iași – 29 octombrie 2018

În perioada 16-18 noiembrie 2018 sunt invitați la Sibiu experți, manageri și creativi din industria textilă și de îmbrăcăminte pentru a testa „la cald” tehnologii și soluții software/hardware de ultimă generație, dedicate sectorului fashion, de mobilier și nu numai. Sub numele „Colors & Shapes. Smart Print Solutions”, evenimentul poartă semnătura comună PrintCenter.ro și Gemini CAD Systems.

Astfel, într-un efort comun, antreprenorii din zona de print & tehnologie își dau mâna pentru a oferi soluții inteligente și integrate profesioniștilor din industria textilă.

PrintCenter.ro lansează oficial noua sa linie de print textile, devenind astfel singurul centru de imprimare digitală din România care oferă posibilitatea de print pe toate tipurile de țesătură, de la materiale sintetice la cele mai fine fibre naturale.

Gemini CAD Systems, furnizor global de tehnologie pentru fashion și alte sectoare de confecții din materiale flexibile, prezintă soluția integrată Gemini AutomART și inaugurează la PrintCenter.ro o linie completă de producție cu această tehnologie inovatoare. Gemini AutomART se adresează sectorului de confecții personalizate cu imprimare digitală, schimbând fluxul tradițional de producție printr-unul complet automatizat, care garantează economie de timp și de costuri, plus calitate superioară a produselor.

Timp de aproape trei zile, experți invitați naționali și internaționali (Gemini CAD Systems, Mimaki Europe, Mons Medius) vor deschide, la Sibiu, dialogul despre ultimele tendințe și tehnologii în domeniu.

Alexandru Ionuț Anca, fondator PrintCenter.ro, precizează: „Soluțiile de imprimare textilă pe care le ofeream până în prezent ne limitau nu doar din punct de vedere tehnic, și aici mă refer la tipul de materiale, suprafața pe care se putea imprima sau rezistența culorilor în timp, dar și în ceea ce privește creativitatea. De ceva vreme ne-am dorit să venim în întâmpinarea unui nou segment de clienți: experți, antreprenori, designeri și creativi din industria textilă, de îmbrăcăminte sau mobilier, cărora să le putem oferi soluții integrate de imprimare pe țesături și materiale textile. Astfel a luat naștere divizia de textile a PrintCenter.ro, ca soluție integrată pentru proiectare, pre-tratare, imprimare, post-tratare și tăiere după croi a materialelor textile.

De asemenea, pentru a fi competitivi și a veni în întâmpinarea cererii de piață, cred că e vital să punem accent pe calitate înaltă și, totodată, timpi de execuție cât mai mici. Din aceste considerente am optat pentru echipamente tehnologice de ultimă generație, singulare în acest moment pe piața din România. În acest context, ne-am unit eforturile și, în parteneriat cu Gemini CAD Systems, deschidem oficial la Sibiu linia de producție pentru confecțiile personalizate cu imprimare digitală, bazată pe tehnologia Gemini AutomART.”

 

A face tehnologie de vârf și inovație pentru industria textilă nu mai poate însemna azi doar a oferi instrumente individuale de lucru operatorilor din departamentul de proiectare sau din sala de croit”, arată Traian Luca, CEO Gemini CAD Systems. „Înseamnă a analiza fluxurile de producție în întregime, a regândi procesele din punctul de vedere al performanței tehnice și economice, și a propune în cele din urmă soluții complexe și moderne, adaptate nevoilor actuale de automatizare și digitalizare. Sigur, asta presupune schimbări la nivel de concept și de organizare a muncii, însă e singura cale către progres, iar rezultatele înseamnă timp de producție mai mic, economie de costuri, calitate superioară a produselor. Aceasta este misiunea și promisiunea AutomART, tehnologia noastră integrată pentru producătorii de confecții personalizate cu imprimare digitală și în special pentru provocatorul sector al echipamentelor sportive. Colaborarea cu PrintCenter.ro și inaugurarea la Sibiu a primei linii Gemini AutomART din România e răspunsul nostru pentru specialiștii din domeniu, aflați în căutarea unei soluții complete și de înaltă eficiență.”

 

Evenimentul „Colors & Shapes. Smart Print Solutions” organizat de cei doi parteneri la Sibiu, între 16-18 noiembrie, va include prezentări de echipamente și tehnologii, demonstrații practice, sesiuni de lucru interactive, precum și numeroase oportunități de networking și relaxare. Doritorii se pot înscrie folosind datele de contact de mai jos, până la data de 8 noiembrie.

 

Despre PrintCenter.ro

PrintCenter.ro este singurul centru de imprimare digitală din România care oferă posibilitatea de print pe toate tipurile de țesături:

  • fibre 100% naturale: bumbac, mătase, in, cânepă, lână, iută, etc.;
  • fibre 100% sintetice (celuloide și nonceluloide): vâscoză, acetat, acrilic, poliester, nylon, spandex;
  • țesături compozite;
  • țesături elastice și neelastice.

PrintCenter.ro oferă cel mai bun raport timp – calitate – preț – rezistență în timp a culorilor și utilizează tehnologie de imprimare de ultimă generație (imprimantă Mimaki Tiger-1800B MkII). Avantajele sunt calitatea excelentă a imprimării, imprimare cu 8 culori, cerneluri certificate OECO-TEX, și capacitate de producție mare – 200 ML/oră.

Website: www.printcenter.ro. Persoană de contact: Alexandru Ionuț Anca, Client Service Director, tel. 0749 774.682, e-mail: alexandru.anca@printcenter.ro.

Despre Gemini CAD Systems

Gemini CAD Systems este lider de talie mondială în furnizarea de tehnologie CAD-CAM și soluții integrate pentru industria textilă și de fashion, pentru industria de tapițerii textile și din piele naturală în mobilier și sectorul auto, precum și pentru alte industrii producătoare de confecții din materiale flexibile. Produsele Gemini sunt rezultatul muncii de cercetare, proiectare și dezvoltare derulate de către companie, fiind exclusiv bazate pe algoritmi și concepte proprii. Compania are peste 16.000 de beneficiari în aproape 60 de țări ale lumii.

Website: www.geminicad.com. Persoană de contact: Traian Pîndaru, Direct Sales Manager, tel. 0749 110667, e-mail: traian.pindaru@geminicad.com.

Comunicat de presă