Ca răspuns la nevoia de conversie a multor producători spre echipamentele și măștile de uz medical, în contextul Covid-19, furnizori importanți de soluții de preproducție precum Lectra și Gerber oferă gratuit tipare, încadrări și fișe tehnice.

Lectra s-a mobilizat la solicitarea Institutului Francez de Textile și Modă, și a dezoltat împreună cu Ministerul Sănătății din Franța o serie de tipare pentru cei care doresc să înceapă să producă halate de unică folosință și măști. Acestea pot fi descărcate gratuit de pe site-ul companiei.

Lectra a anunțat că centrele locale pot ajuta producătorii să-și calibreze soluțiile existente și să ajusteze tiparele pentru a lua parte în efortul combaterii Covid-19.

„Seria Vector Fashion iX poate produce până la 1.000 măști/oră, iar Vector Fashion iX6 poate produce până la 2.500 măști/oră,” anunță Lectra.

Și Gerber Technology a inițiat o acțiune dedicată traversării acestui moment. Gerber PPE Task Force ajută producătorii să facă trecerea la producția de măști și echipamente de protecție personală. Doritorii se pot înscrie pe site-ul Gerber, iar după ce completează o fișă cu datele de contact pot primi acces la resurse importante precum tipare gata de producție, sprijin la stabilirea parametrilor de tăiere specifici anumitor materiale, ajutor la conversia liniilor de producție spre PPE și conexiuni cu alți producători de PPE deja existenți.

Credit foto – Gerber