După ce pe 1 aprilie anunțaseră că 80% din spațiile expoziționale ale târgului german Norstil sunt deja vândute, organizatorii au anunțat ieri că evenimentul s-a anulat. Hotărârea vine ca răspuns la recentele decizii ale guvernului german de a ține sub control pandemia de coronavirus, au anunțat organizatorii târgului Messe Frankfurt.

La jumătatea lunii aprilie, guvernele federale și de stat au convenit asupra unei interdicții asupra evenimentelor majore până la 31 august 2020. Iar cum ediția de vară a Nordstil ar fi avut loc în perioada 25-27 iulie 2020, s-ar fi încadrat în perioada acestei interdicții.

Summer Nordstil ar fi fost ultima ocazie din acest an pentru comercianții cu amănuntul de a plasa comenzi pentru toamnă și Crăciun.

„Echipa Nordstil a lucrat la o gamă largă de soluții pentru a oferi o platformă de schimb atractivă pentru comenzi în aceste vremuri dificile. Ne-ar fi dorit mult să oferim industriei soluții, dar din păcate, rezoluțiile federale ne-au obligat să anulăm evenimentul”, spune Stephan Kurzawski, membru al Consiliului de administrație al Messe Frankfurt Exhibition GmbH.

El a mai precizat că s-au purtat discuții cu proprietarii spațiilor expoziționale din Hamburg pentru a muta data Nordstil după perioada de restricție impusă de statul german. Din păcate, toate spațiile sunt rezervate în luna septembrie, așa că Nordstil a fost amânat pentru începutul anului viitor, pe 16-18 ianuarie.