Societatea de Transport București a anunțat că va îmbrăca, de la 1 iulie, toți conducătorii de vechicule în uniforme. Aceștia vor purta în mod obligatoriu pantalon și cămașă cu mânecă lungă sau mânecă scurtă, iar – opțional – cravată ori eșarfă. Contractele de achiziție au fost semnate acum doi ani, iar valoarea lor ajunge la 3,7 milioane lei.

Câștigătorii licitației au fost companiile Trico-Han (14.400 costume pentru bărbați și 300 pentru femei) la prețul de 2,25 milioane de lei fără TVA; Inter Sport (4.900 de cravate/eșarfe și 19.200 cămăși pentru bărbați) în valoare de 839.000 de lei și Cipimartex Distribution (400 de cămăși pentru femei) la valoarea de 17.000 de lei.

“Am luat această decizie ca urmare a multor reclamații, anumiți conducători și manipulanți de vehicule nu erau îmbrăcați adecvat, veneau cu șlapi, pantaloni scurți, maiou. Începând cu 1 iulie, cine nu are uniformă nu intră pe traseu. Dar foarte mulți șoferi sunt mândri de această investiție și poartă uniforma încă de când au primit-o”, spune directorul STB SA, Alexandru Hazem Kansou.

STB se află în proces de transformare, după reorganizarea din regie autonomă în societate comercială.

Credit foto – Unifirst.com