Grupul Moncler a achiziționat brandul italian Stone Island, deținut de Sportswear Company S.p.A. Astfel, cele două branduri italiene își unesc forțele pentru a se poziționa și mai puternic pe segmentul de lux.

Potrivit comunicatului emis de Moncler, compania condusă de Remo Ruffini va împărtăși cu Stone Island experiența și cunoștințele pentru a cuceri împreună piețe noi, în special de pe continentul american, dar și din Asia, dar va exista o colaborare și în ce privește canalul de vânzări DTC (Direct to Consumer) și cultura sustenabilității, care l-a plasat pe Moncler ca lider în sectorul ‘Textile, Îmbrăcăminte & Lux’, din cadrul indexului realizat de Dow Jones pentru al doilea an consecutiv.

Remo Ruffini, CEO al Moncler a declarat: „Am muncit dintotdeauna pentru a construi un brand puternic, ale cărui atribute să fie unicitatea și aproprierea de consumator, dincolo de tendințe și convenții. Moncler, împreună cu Stone Island, va oferi noilor generații un nou concept al luxului, departe de stereotipurile tradiționale cu care tinerii nu se mai identifică.”

Marcă cu rădăcini franțuzești, Moncler a fost cumpărat în 2003 de Remo Ruffini, iar sub direcția sa a combinat cercetarea tehnologică cu experimentele stilistice. Grupul vinde prin parteneri, dar are și 218 magazine monobrand. Anul trecut avea în jur de 4.600 de angajați, inclusiv o fabrică în România, iar cifra de afaceri ajunsese la 1,6 miliarde euro.

Stone Island a fost înființat în 1982 ca brand de îmbrăcăminte casual pentru bărbați, și a devenit un simbol al excelenței în cercetarea fibrelor și textilelor, experimentând continuu cu vopsele și tratamente de finisare.

În 2020 (noiembrie 2019 – octombrie 2020), Stone Island a înregistrat venituri de 240 milioane euro, o creștere de 1% comparativ cu 2019. Din totalul vânzărilor, 28% provin de pe piața italiană, 52% din restul Europei, iar 20% internațional. Canalele angros reprezintă 78% din totalul veniturilor iar restul de 22% sunt generate din vânzări online și o rețea de 24 magazine administrate direct.

Foto: Moncler, Stone Island