Tradiționalul târg al textilelor de casă din Frankfurt, Heimtextil, care se ținea în primele săptămâni ale anului, în ianuarie, va avea loc în 2021 în luna mai (4-7), împreună cu alte două târguri – Techtextil și Texprocess, după cum au anunțat organizatorii.

Olaf Schmidt, vice-președintele tehnologiilor textile din cadrul Messe Frankfurt, a declarat: „În acest an, ne-am confruntat cu o serie de evenimente neprevăzute. Nimeni nu a putut prezice consecințele și durata pandemiei, dar avem motive să fim optimiști. Ne bucurăm că am decis din timp să amânăm Heimtextil din ianuarie în mai 2021, chiar dacă lunile de iarnă se anunță dificile și ne confruntăm cu al doilea lockdown. Vedem că situația din Asia s-a îmbunătățit și credem că lucrurile vor merge spre bine și în Europa. Distanțarea socială și menținerea eficientă a unui flux de aer proaspăt sunt mai ușor de îndeplinit într-o hală expozițională decât într-un mall, de exemplu.”

El a adăugat că, din perspectiva producătorilor de textile de casă germani, a specialiștilor și retailerilor din industrie, comenzile nu s-au oprit deloc, ca urmare a faptului că oamenii nu au putut călători și au investit în propriile locuințe.

Producătorii de nețesute au avut vânzări în creștere de 5% ca urmare a cererii de produse precum măștile și articolele pentru igienă, însă vânzările de textile tehnice au scăzut pentru prima dată după mulți ani. Potrivit asociației textile IVGT, veniturile din domeniul textilelor tehnice au scăzut cu 13% în perioada ianuarie – septembrie 2020, comparativ cu perioada similară din 2019.

În prezent, 1.600 de companii s-au arătat interesate să expună la următoarea ediție Heimtextil, în timp ce pentru celelalte două târguri înregistrarea expozanților se situează la peste 85% și 65%.