Producătorul italian de materiale EUROJERSEY a fost una dintre primele companii textile din UE care în 2013 și-a prezentat performanța energetică prin publicarea raportului PEF (Product Environmental Footprint), realizat pentru a studia impactul asupra mediului înconjurător. Recent, compania și-a actualizat performanțele din ultimii doi ani, plecând de la analiza asupra gamei Sensitive®, rezultatul unui set de practici și de tehnologii menite să reducă energia și consumul de apă, ca și substanțele chimice și deșeurile. 

Grație unui ciclu de producție complet integrat pe verticală, realizat în întregime în Italia la câțiva kilometri de Milano, întreg procesul de producție este urmărit și monitorizat continuu, pentru a asigura că îndeplinește standardele de mediu stabilite.

Rezultatele noului studiu PEF asupra colecției de țesături Sensitive® vopsite și imprimate arată o reducere apreciabilă a amprentei de carbon și a amprentei energetice, grație măsurilor de creștere a eficienței aplicate centralei termice în 2018 și prin adoptarea unui nou utilaj de stenter în iulie 2019. Creșterea eficienței energetice se datorează faptului că s-a folosit numai energia eoliană în 2017, în timp ce în 2019 s-au utilizat surse hidroelectrice.

În ce privește imprimarea, s-a utilizat mai eficient apa în procesul de spălare, ceea ce a dus la o reducere de aproximativ 30%.

Andrea Crespi, Director General al EUROJERSEY: „Cred că adevărata frontieră în domeniul durabilității mediului nu constă atât în ​​ceea ce facem, cât și în modul în care o facem. Grație studiului PEF ne putem măsura impactul și ne putem îmbunătăți performanța.”