Creatoarea Andrea Tincu a lansat pentru sezonul de primăvară-vară 2021 o colecție cu o formulă complexă, ușor de purtat și de integrat într-o garderobă cu spirit atemporal. Designerul omagiază prin această colecție arta feminină.

Colecția Andrea Tincu Primăvară/Vară 2021 stă sub semnul feminității reinterpretate și a explorării granițelor care despart moda de artă. Ea oferă în același timp sugestii menite să realizeze o continuitate între vechi și nou, care pot fi adoptate în cele mai variate ecuații stilistice.

Numele pieselor reprezintă indicii privind mesajul colecției de primăvară-vară 2021. Fiecare produs poartă numele unei artiste, începând de la personalități emblematice pentru arta secolului trecut. Printre ele se numără Frida Kahlo și nume importante din perioada contemporană, precum Yayoi Kusama.

Pentru a omagia femeile artist, care au fost pentru multe secole neglijate de către canonul predominant masculin, Andrea Tincu a ales printuri delicate, feminine și tușe abstracte, masculine, pentru a simboliza complexitatea intelectuală și conceptuală a artei feminine.

Clasicul top alb este reinvetat prin aplicații ingenioase, iar trench-ul, piesa clasică de primăvară, devine un statement al garderobei prin printul spectaculos, realizat după pictura „Abstract Composition” semnată de Andrea Tincu.

Printurile colecției de primăvară-vară 2021 au fost realizate manual de Andreea Tincu în tehnici diverse. Apoi au fost prelucrate digital și transpuse pe mătase naturală, bumbac organic, vâscoză cu bambus, voal batist și alte materiale pentru sezonul cald.

Noile modele de eșarfe ale colecției se inspiră din cultura orientală, abordând printuri cu flori de nuferi și lotus, într-o cromatică plină de energie, sau din zona artei abastracte. Fiecare eșarfă poate fi inscriptionată la cerere cu inițiale sau cu un mesaj scurt, și poate fi însoțită și de o felicitare.

Piesele Andrea Tincu pot fi comandate la showroomul brandului din Iași și online pe www.andreatincu.com.