În decursul ultimelor zile, poliţiştii de frontieră din Oradea, împreună cu Garda de Mediu Arad, nu au permis intrarea în România a 14 camioane încărcate cu gunoi. Acestea conțineau inclusiv deșeuri textile și haine second hand.

Unul dintre transporturi cuprindea șase camioane încărcate cu peste 100.000 de kilograme de deșeuri (textile, plastic, carton și haine  second hand) pentru care șoferii nu au putut prezenta documentele necesare.


87% dintre români ar recicla deșeurile textile, dar nu au unde să o facă
Weekday, brand aparținând H&M, a lansat o colecție de jeanși din deșeuri textile


Camioanele erau conduse de cetățeni români, care transportau conform documentelor de însoțire a mărfii textile, plastic, carton și haine second hand. Marfa venea de la diferite companii din Italia, Belgia, Suedia, Germania și Austria pentru firme din România.

Un alt exemplu de săptămâna trecută se referă la interzicerea, de către polițiștii de frontieră arădeni, a opt camioane încărcate cu 130.000 de kilograme de deșeuri. Acestea constau în haine și mobilier second hand din Cehia, Germania și Austria pentru firme din România.

În urma verificărilor efectuate în ambele cazuri, s-a constatat că automarfarele erau încărcate cu materiale într-o stare avansată de degradare, fiind de fapt deşeuri.

Autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

sursa foto: Poliția de Frontieră Română