Durak Tekstil a răspuns cererii tot mai mari din sectorul hotelier și din domeniul îmbrăcămintei de protecție cu oferta sa de fire aramid ignifuge. Firele de cusut Durak Fire Safe P-Aramid® și Durak Fire Safe M-Aramid®, în 28 de culori diferite oferă încredere producătorilor de textile, cu rezultate reușite obținute în urma testelor internaționale.

În plus față de fibrele obișnuite, precum bumbacul, lâna, poliesterul, pe care le folosim în îmbrăcăminte și produse textile pentru casă, sunt necesare și fibre speciale pentru aplicații mai tehnice.

Piața mondială – valoare de 3,6 miliarde dolari

Cererea de fibre și fire de aramidă a crescut rapid în ultimii ani pentru utilizarea în textile rezistente la căldură, ignifuge. Potrivit unui studiu, piața mondială a fibrelor aramide a atins în 2019 o valoare de 3,6 miliarde de dolari, cu o creștere anuală de 8,2%. Țările dezvoltate, în special SUA, folosesc firele de aramidă ca soluție preventivă în lupta împotriva incendiilor, în special în hoteluri și facilități de cazare. Estimând că piața fibrelor aramide din SUA va ajunge la 1,4 miliarde de dolari până în 2027, cu o creștere serioasă, cercetarea relevă potențialul acestora.

Datorită rezistenței sale ridicate la căldură, firele de aramidă au o piață în creștere în aplicații precum siguranța la foc și căldură. Fibrele și firele de aramidă cu un punct de topire ridicat pot fi utilizate în siguranță în locuri unde alte fibre sintetice nu pot fi utilizate.

Piața SUA – potențial de creștere

Utilizate ca fire de cusut în industria așternuturilor datorită caracteristicii lor de aprindere întârziată, firele de aramidă previn în mod serios focurile și incendiile. În SUA, decesele cauzate de incendii pentru că locatarii au lăsat țigara aprinsă sunt reflectate și în rapoartele oficiale. Potrivit datelor NFPA (Asociația Națională de Protecție împotriva Incendiilor), fumatul ocupă primul loc cu 23% în decesele cauzate de incendii între 2014 și 2018. Firele de aramidă utilizate în cusăturile de închidere a marginilor în industria saltelelor încetinesc răspândirea focului, creând timp pentru o intervenție sigură. În plus, firele de aramidă utilizate în îmbrăcămintea pompierilor și forțelor de securitate pot salva vieți.

Oferta Durak Tekstil

Durak Tekstil, cunoscut producător industrial de fire de cusut și brodat din Turcia, face cercetări serioase în domeniul firelor de aramidă și oferă soluții inovatoare pieței. Producând fire de para-aramidă pentru industria așternuturilor, Durak Tekstil face apel la o piață mare, cu firele sale produse din meta-aramidă pentru îmbrăcăminte de protecție.

Firele P-Aramid® DURAK Fire Safe produse în conformitate cu testele de ignifugare EN ISO 15025 și EN ISO 6941 sunt utilizate în industria așternuturilor cu aplicații de închidere a marginilor, în timp ce firele Durak Fire Safe M-Aramid® sunt preferate în aplicațiile de brodare ignifugă, haine de lucru și uniforme anti-balistice, mănuși de protecție industriale.

Firele Durak Fire Safe P-Aramid® oferă siguranță paturilor

Durak Tekstil oferă fir Durak Fire Safe P-Aramid®, produs din fibre discontinue, în două grosimi diferite, tex40 și tex60. Aceste fire au o rezistență superioară la căldură, de 500°C în comparație cu meta-aramidele, nu sunt vopsibile și sunt utilizate în culorile lor naturale galben pai. Deoarece aceste fire nu sunt vopsite, ele sunt, de asemenea, sensibile la razele UV, pot fi utilizate în siguranță în cusăturile hainelor pompierilor, îmbrăcămintei de muncă și militare, plus în sectorul așternuturilor.

Firele Durak Fire Safe P-Aramid®, care sunt sensibile la lumină, sunt oferite clienților în pachete negre care sunt opace la lumină. Mai mult, aceste fire își pierd doar jumătate din rezistență atunci când sunt expuse la razele UV timp de 40 până la 60 de săptămâni. În plus, firul Durak Fire Safe P-Aramid WR din această serie împiedică transportul apei prin orificiul acului în materialul textil datorită acoperirii impermeabile.