Lectra continuă seria achizițiilor competitorilor săi, „înghițind” cel mai important furnizor de software și soluții pentru sala de croi cu capital românesc – Gemini CAD Systems.

Tranzacția se va realiza în mai multe etape. În prima etapă, Lectra va plăti 7,6 milioane de euro pentru 60% dintre acțiunile Gemini, urmând ca drepturile de vot și capitalul rămas să fie achiziționate în septembrie 2024, respectiv septembrie 2026.


Lectra cumpără firma rivală Gerber Technology
Lectra achiziționează Neteven


Contravaloarea totală pentru achiziția a 100% din capitalul companiei românești va depinde de creșterea veniturilor acesteia și ar trebui să fie cuprinsă între 13 și 20 de milioane de euro.

„Achiziția va crește volumul portofoliului de software de modă al Lectra. Lectra va semna un acord pentru achiziționarea întregului capital și a drepturilor de vot ale companiei românești Gemini CAD Systems”, a anunțat Lectra într-un comunicat de presă.

Jucător global important pe piețele de modă, auto și mobilier, Lectra concepe și produce soluții de inteligență industrială – software, hardware, date și servicii – pentru mărci, producători și retaileri.

Fondată în 2004, Gemini CAD Systems a dezvoltat de-a lungul timpului o serie de soluții inovatoare de software, în principal CAD pentru companii de talie mică și mijlocie. Compania românească și-a crescut rețeaua de distribuție atât pe plan local, cât și internațional, ajungând să fie prezentă în peste 60 de țări.

La începutul anului, Lectra anunța achiziția rivalului său din Statele Unite, Gerber Technology, pentru suma de 300 milioane de euro.