Ca de fiecare dată în ultimii ani – cu un hiatus determinat de pandemie – producătorul german de echipamente și tehnologie de brodat și-a deschis „casa” vizitatorilor

Au fost multe noutăți de văzut la Krefeld, între 22 și 23 septembrie. Iar celor de la ZSK li s-au alăturat mai multe companii, ceea ce a dat evenimentului dimensiunile și atmosfera unei adevărate expoziții de specialitate – printre firmele prezente s-au numărat Amann, 3E Smart Solutions, Madeira, Groz-Beckert, Gunold sau Brother. Vizitatorii au avut ce vedea – de la tehnologie, inovație și funcționalități noi, la demonstrații live cu aplicații inedite. Tendințele din industrie – sustenabilitate, flexibilitate, posibilitățile de personalizare și de gestionare a seriilor scurte – și-au găsit debușeu în soluțiile prezentate.

Broderie pe bandă velcro

O soluție rapidă complet automată pentru personalizări în două etape (foto stânga): inițial se brodează pe bandă textilă, în timp ce banda velcro este menținută sub brațul tubular; un mecanism apropie cele două benzi și sunt cusute patchurile (banda brodată cu banda velcro). Ulterior, mașina poate fi integrată într-o linie cu procesări suplimentare unde poate fi realizată tăiere cu laser, de exemplu, cum este sistemul de tăiere cu laser SHL de la Seit montat pe capul mașinii de brodat.

 

 

Broderie pe bandă

Dacă se foloseste liță (fir conductiv foarte subtire) în loc de șnur textil, produsul final capătă proprietăți de antenă RFID. Funcționalitatea e utilizată la recunoașterea contactless, atât pentru firmele care prestează servicii de spălare sau curățare de uniforme sau lenjerie, dar și pentru genți de transport organe pentru transplant sau alte repere critice. Broderiile cu fir conductiv care comandă diferite funcții (conform programării din plăcuța electronică) pot fi acționate grație conductivității chiar dacǎ sunt acoperite cu material textil, piele sau lemn.

O premieră vine și cu Racer H0118 – o mașină combinată pentru broderie standard și broderie cap K (chenille, lanț, bucle). Pentru prima dată la o astfel de mașină se poate lucra și tubular / în braț liber prin coborârea părții din stânga a blatului. Mașina este ideală pentru atelierele mici care vor să acopere o gamă larga de broderii cu un singur utilaj

Preocuparea pentru sustenabilitate și protecția mediului a produs și o altă funcționalitate: depunere cu fixare de fire naturale (in sau cânepă) pe suport textil. Piesele obținute se termoformează cu rășini biodegradabile și se obțin repere pentru produse sport sustenabile.

O altă noutate este câmpul de lucru cu adâncime de lucru mare (un maximum de 3 m! – foto stânga) pentru mașinile care depun fire de carbon, cu aplicații în industria aeronautică.

ZSK, producătorul german de tradiție de mașini și echipamente de brodat, este reprezentat în România și Republica Moldova de Landau Impex.

Pe piața din România, Landau Impex reprezintă de mai bine de douăzeci de ani o serie de firme furnizoare de tehnologie, echipamente și accesorii, printre ele nume precum Madeira, Dahmen, Mitsubishi, Baeumer sau Seit. Din 2023, Landau este și reprezentantul pentru România și Republica Moldova al Assyst, furnizorul german de soluții pentru sala de croit.