Brandul japonez Uniqlo îi cere retailerului online Shein oprirea imediată a vânzării de genți și despăgubiri pentru daunele suferite. 

Petiția a fost depusă luna trecută la tribunalul districtual din Tokyo împotriva grupurilor care dețin afacerea, Roadget și Fashion Choice, precum și împotriva lui Shein Japan, potrivit The Guardian.

Uniqlo a declarat că a depus plângerea „deoarece a stabilit că forma produselor imitate, vândute de Shein, seamănă foarte mult cu cea a propriului produs și că vânzarea acestor produselor de către Shein subminează în mod semnificativ nivelul ridicat de încredere al clienților în calitatea mărcii Uniqlo și a produselor sale”.

De cealaltă parte, potrivit unui purtător de cuvânt al lui Shein, compania „respectă drepturile de proprietate intelectuală ale altora și ia în serios toate pretențiile de încălcare ale acestora.”

Geanta se vinde cu 14,90 de lire sterline și a fost supranumită „geanta Mary Poppins” pentru capacitatea sa de a cuprinde o cantitate mare de articole. A devenit cea mai bine vândută geantă Uniqlo din toate timpurile, epuizându-se de șapte ori anul trecut.

Lansată inițial în aprilie 2022, geanta a devenit virală pentru prima dată când utilizatorul TikTok @caitlinphillimore a postat un videoclip de 43 de secunde în care scoate din geantă o mulțime de articole.

Foto: Uniqlo