La Muzeul Țăranului Român a avut loc în 30 ianuarie un spectacol de modă dedicat scriitorului și istoricului Mircea Eliade. Show-ul, organizat de Alin Gălățescu, a adus în prim plan influențele și elementele universului spiritual și estetic ale lui Eliade, transpuse în creațiile unor designeri români.

După cum a explicat Gălățescu, evenimentul s-a dorit a fi o explorare multiculturală, care a transpus prin modă spațiile spirituale și estetice regăsite în viziunea marelui Mircea Eliade și a portretizat locurile unde artistul a călătorit atât fizic, cât și spiritual: România, India, Japonia, Maroc, Franța sau Tibet.

Mircea Eliade a fost istoric al religiilor, scriitor, filozof și profesor la Universitatea din Chicago, autor a 30 de volume științifice, opere literare și eseuri filozofice traduse în 18 limbi și a circa 1.200 de articole și recenzii cu o tematică variată. 

Designerii serii au fost Alexandra Calafeteanu, Antonia Nae, Aleha Toncea, IzaVandee, Laura Caraman, LOSKI by Roxana Mișaca, NEYYA STORE, Raluca Lupulescu Soare, Simona Semen și Zestal. Accesoriile au fost semnate de Vintage Bazar.