YKK România a reluat și în această toamnă, în cadrul intim oferit de hotelul Cișmigiu din București, seria evenimentelor de prezentare a celei mai recente colecții de la Paris, destinată sezonului toamnă/iarnă 2020/2021.

Unul dintre liderii mondiali în producția de fermoare și sisteme de închidere, YKK rămâne fidel motto-ului care l-a consacrat: „Little Parts. Big Difference”. Iar asta pentru că micile accesorii prezentate pot constitui adevărate „bijuterii” menite să valorizeze produsul vestimentar, conferindu-i unicitate pe o piață intens competițională.

Anual, YKK produce peste 3 milioane kilometri de fermoare în fabricile sale din întreaga lume, inclusiv din România. Aceasta reprezintă echivalentul înconjurului lumii de peste 80 de ori. Procesul de producție generează volume mari de deșeuri și ape reziduale, însă compania japoneză este inovatoare și acordă atenție domeniului sustenabilității. Astfel, YKK dezvoltă produse și tehnologii cu impact sustenabil încă din 1980, inclusiv sisteme de management al mediului sau standarde de conformitate naționale și internaționale.

În ce privește piața locală, compania s-a mutat de anul acesta într-o clădire nouă și a redeschis producția în România, unde produce fermoare nedetașabile, basic, ascunse tip 2 și tip 3, cu spiră din plastic tip 3 și tip 5, metalice de 3 și de 5, toate cu o gamă largă de finisaje și de cursoare.

“Anul viitor urmează să începem și producția de fermoare detașabile, gama basic. În plus, în urma unor probe pe care le-am făcut cu fermoarele verzi, vom avea posibilitatea ca pe unele dintre ele să le putem fabrica și aici”, a precizat Mihaela Pavel, Marketing and Business Development Manager la YKK România.

Ea a explicat că gama Natulon, a fermoarelor verzi, reciclate și reciclabile, cuprinde pentru sezonul AW 20/21 patru tipuri de fermoare. Pentru două dintre ele banda este reciclată chimic printr-un procedeu ce păstrează în mare parte aceleași proprietăți ale poliesterului “original”.

Celelalte două produse dețin certificarea bluesign®  și sunt fermoare cu spiră din plastic și cu dinți din plastic injectați ce au banda și elemenții obținute din PET-uri reciclate.

Din gama de top Excella, YKK propune pentru sezonul AW ’20/’21 o serie de fermoare cu dinții polișați manual, detașabile sau nedetașabile, cu un cursor sau cu două. De câteva sezoane, dacă din gama Excella până acum se fabricau fermoare de tip 3, 5, 8, 10 și 12, acum se pot realiza și fermoare tip 2, ca urmare a unei dezvoltări pe care compania a finalizat-o împreună cu Louis Vuitton, pentru buzunarele ascunse ale poșetelor.

Noile tehnologii aduc permanent îmbunătățiri produselor YKK, astfel Excella® Bright tip 8 sau tip 5, vin cu un profil aplatizat al elemenților pentru un finisaj mai elegant și cu o bandă mai moale ce determină o forță de operare mult mai ușoară.

YKK a prezentat și diverse sisteme de capse de tip FlexFix®, patentate de companie și garantate să reziste la peste 50.000 de cicluri de închidere-deschidere.

Excella® Light este o gamă de fermoare foarte ușoare, din aluminiu, pe care elemenții colorați într-o gamă de opt culori sau bandă printată, o fac foarte versatilă.

Fermoarele Prifa® sunt fermoarele printate, cu logo-ul clientului sau cu unul dintre modelele dezvoltate deja de YKK. Printul poate fi aplicat pe aproape toate tipurile de fermoare.

Un alt model premium este Excella® Prifa®, Light Gold tip 5, cu bandă din satin printată și cu dinți asimetrici, iar fermoarul Excella®cu bandă din catifea, un nou produs dezvoltat de YKK, aduce micile accesorii la rang de artă.

Pentru zona confecțiilor sport în mod special, YKK propune fermoarul Vislon® cu dinți din plastic injectati tip 10 și cursor din plastic, super rezistent, care a fost inițial dezvoltat pentru prelatele ambarcațiunilor.

Vislon® Prifa® cu print pe elemenți, Vislon® AquaGuard® – din gama rezistentă la apă, se numără printre celelalte propuneri, alături de capse din plastic injectat – ADVANCEN – cu masa foarte mică.

Multitudinea de forme a dinților fermoarelor Vislon® le face potrivite pentru produsele din gama fashion, cât și celor sport sau outdoor. Acestora li se alătură fermoarele speciale QuickFree® extrem de ușor de manevrat, dezvoltate pentru copii și seniori sau fermoarele Metaluxe® cu aspect metalic și cursoare cu finisaje speciale.