Producătorul rus de cânepă industrială, Smart Hemp, dorește să-și extindă producția în peste zece regiuni din țară, deoarece cererea pentru textilele fabricate aici crește în China și în alte părți ale lumii. Smart Hemp ia în calcul perspectivele unei posibile cotări, a declarat fondatorul său pentru Reuters.

Cânepa, parte a speciilor de canabis și din aceeași familie cu marijuana, are multiple utilizări care variază de la produse alimentare și textile la materiale de construcție și este permisă în producția industrială din Rusia.

Maxim Uvarov, care a lucrat anterior în industria sănătății, a început cultivarea cânepei în 2017 și în prezent lucrează la construirea primei sa fabrici de prelucrare a cânepei în regiunea Ivanovo din Rusia, la aproximativ 300 km est de Moscova. Fabrica urmează să înceapă producția anul acesta.

Uvarov, director general al Smart Hemp, a declarat că “piața globală a cânepei crește cu peste 20% pe an”.

Smart Hemp a stabilit contracte preliminare cu buyeri din China, cel mai mare producător de cânepă al lumii, și este în discuții cu clienți ruși pentru a produce textile de casă, în amestec de 50% fibre de bumbac.