Compania Stofe Buhuși, producătoare de pături și țesături populare, a raportat pentru anul 2020 un profit net de 83.588 lei. Acesta nu va fi repartizat sub formă de dividende, ci va acoperi pierderile din anii anteriori.

Stofe Buhuși intenționează ca, în cadrul Adunării Generale a Acționarilor din 27 aprilie, să solicite aprobarea contractării unui credit bancar de până la 200.000 euro, cu instituirea garanțiilor corespunzătoare.

Potrivit bilanțului înaintat Bursei de Valori București, Stofe Buhuși nu înregistra datorii la finele lunii septembrie 2020. Cifra de afaceri ajungea atunci la 4,2 milioane lei, în scădere față de perioada similară din 2019, când atinsese 5,5 milioane lei.

Acționarul principal este Asociația Stofe Buhuși cu 51%, urmată de SIF Moldova cu 16,23%.


Tessutica România: investiție belgiană la Ploiești
Țesături spaniole pe piața românească


„Pentru perioada următoare, conducerea societății va aplica politici manageriale care să asigure continuarea activității și obținerea unui rezultat anual net pozitiv, însă valoarea acestui rezultat este dependentă exclusiv de evoluția pieței afectate de fenomenul pandemic și de capacitatea acesteia de redresare și de absorbție a produselor noastre,” se spune în raport.