În ciuda pandemiei care a afectat masiv retailul de fashion anul trecut, Unirea Shopping Center a raportat la încheierea exercițiului financiar 2020 un profit de 5 milioane lei.

În raportul înaintat Bursei române, acționariatul Unirea Shopping Center a menționat că veniturile obținute din exploatare s-au ridicat anul trecut la 57 milioane de lei, în timp ce cheltuielile la 49 de milioane.

Prin comparație cu 2019, profitul este mai mic cu doar 300.000 de lei. În plus, societatea a achitat în 2020 integral creditul de la Libra Bank și nu mai are datorii.

„Având în vedere evenimentele generate de pandemia de Covid-19, cu efect în scăderea veniturilor societății, membrii Consiliului de Administrație au propus în unanimitate diminuarea indemnizațiilor lunare cuvenite. Astfel, Președintele Consiliului de Administrație de la 10.000 euro pe lună, va avea o indemnizație de 6.000 euro/lună,” se precizează în raport.

Ceilalți doi membri vor avea indemnizația redusă de la 2.000 euro/lună la 1.200 euro/lună.


Inditex a închis două magazine din Unirea Shopping Center
Unirea Shopping Center înregistrează profit în primul semestru din 2020


Unirea Shopping Center are în continuare pe rolul instanțelor de judecată trei dosare cu ANAF, toate făcând referire la perioadele când managementul era asigurat de Carmen Palade. Aceasta a solicitat suma de 7,8 milioane euro + TVA reprezentând compensarea salariilor pe zece ani de zile, inclusiv în perioada august 2017-august 2020.