Muzeul Național de Artă al României prezintă în expoziția „50 de ani. Școala de Modă din București”. Expoziția are loc între 7 iulie și 5 septembrie și reprezintă o sinteză a activității profesorilor și studenților de la Departamentul Modă din cadrul Universității Naționale de Arte București (UNArte).

Expoziția cuprinde o amplă selecție de piese vestimentare care au fost admirate în evenimente internaționale de prestigiu, instalații costumare, prezentări video și ilustrații de modă.


Iminența schimbării, singurul lucru predictibil
Venera Arapu – despre modă ca oglindă a societății
Etichetă pentru personalitate


Este pentru prima dată când vizitatorii au oportunitatea de a explora bogăția de stiluri – de la cel convențional, la cel artistic și experimental – viziuni ce oferă publicului posibilitatea să descopere nenumărate modalități de a construi imaginea umană.

Actuala prezentare se grefează pe elementele de display realizate de Cartierul Creativ în cadrul Romanian Design Week, în ideea continuării punerii în evidență a aportului de creativitate românească la configurarea designului contemporan.

Expoziția este amplasată la parterul Galeriei Naționale de pe Calea Victoriei 49-53 și poate fi vizitată de miercuri până duminică între orele 10:00 și 18.00.