NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor și dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est (ECE), a inaugurat, astăzi, la Craiova, centrul comercial Promenada, în urma unei investiții greenfield de 136 milioane de euro. Aceasta reprezintă cea mai importantă investiție din sectorul de retail comercial din România, din ultimii cinci ani, precum și cea mai mare, ca valoare și dimensiune a proiectului, din ECE, din 2023. 

Zona comercială Promenada are o suprafață totală de aproximativ 80.000 mp. Aceasta integrează centrul comercial, care ocupă circa 53.300 mp, și un parc de retail de aproximativ 10.400 mp, deținute de NEPI Rockcastle. De asemenea, zona comercială include 16.000 mp deținuți de Dedeman.

Zona comercială găzduiește peste 130 de magazine, printre care peste 20 de nume pentru prima dată în oraș. De asemenea, inaugurarea Promenada marchează intrarea oficială pe piața din România și ECE a brandului Lefties, parte a grupului Inditex, una dintre principalele companii internaționale de modă cu prețuri accesibile, originară din Spania. 

Centrul comercial Promenada va fi dotat cu cea mai mare instalație fotovoltaică din portofoliul NEPI Rockcastle, care presupune o valoare a investiției de peste 7 milioane de euro. 

Printre retailerii de fashion prezenți aici se numără: Calvin Klein, Enzo Bertini, Modivo, Mohito, Nike, Obsentum, Peek& Cloppenburg, Tommy Hilfiger, Under Armour. Alte premiere sunt constituite de retaileri de tehnologie și software, precum iStyle, dar și de noile concepte de magazine din lanțul Inditex: Bershka, Pull&Bear, Stradivarius Zara și Zara Home.

“Anunțăm, pe această cale, deschiderea primului magazin Lefties din România, ce se întinde pe o suprafață generoasă de 4.300 mp, dispunând de cele mai noi tehnologii și de o ofertă extrem de variată, care vor face din sesiunile de cumpărături adevărate experiențe. Desigur, noul magazin vine în completarea portofoliului de branduri marca Inditex: Zara, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius și, în curând, Massimo Dutti, care vor fi expuse în cele mai recente formate de arhitectură și design în noul centru comercial din Craiova”, a spus Paul Cuza, General Manager, Inditex România.

Potrivit reprezentanților NEPI Rockcastle, Promenada generează, direct și indirect, peste 1.500 de noi locuri de muncă.