Renumitul producător de vestimentație pentru bărbați Brioni a anunțat că este nevoit să concedieze 320 de angajați ai fabricilor pe care le deține în Italia.

Mișcarea face parte din planul de afaceri înaintat acționarilor, pentru perioada 2021-2025. Planul pornește de la schimbările prin care trece piața îmbrăcămintei formale masculine, amplificate pe fondul pandemiei de Covid.

Brioni a fost cumpărat de grupul de lux Kering în 2011 și încă din 2016 încearcă să devină mai eficient. Atunci, compania și-a restructurat forța de muncă și 140 de angajați au fost dați afară.

În prezent, Brioni restructurează trei dintre fabricile din regiunea Abruzzo: Penne, Montebello di Bertona și Civitella Casanova, care împreună angajează peste 1.000 de persoane.


Arhiva Prada conține 73.000 piese vestimentare din toate colecțiile
Moncler a achiziționat Stone Island
Grupul de lux Kering este cel mai responsabil din industria modei
Amazon lansează Luxury Stores


Brandul nu va renunța totuși la producția din Italia, dar strategia sa vizează un focus mai mare pe dezvoltarea de accesorii și alte categorii de produse. Se dorește trecerea la un stil de lux casual pentru a-și lărgi baza de clienți și potențialul de shopping.